Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шкільний автобус

zz.te.ua

Понеділок, 21 серпня 2017, 15:21

"Епопея зі шкільними автобусами": на Львівщину придбали 42 машини, – Мандзій

шкільний автобус

Львівська ОДА планує отримати ще 26 автобусів для шкіл області до кінця 2017 року.

Про це сьогодні повідомила під час прес-конференції директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, передає кореспондент Варіантів.

"Станом на сьогодні на Львівщині закупили 45 нових автобусів, адже та епопея зі шкільними автобусами тягнеться ще з минулого року. Це є 42 автобуси для перевезення школярів і ще 3 – для перевезення дітей з особливими освітніми потребами", – розповіла Любомира Мандзій.

За її словами, наразі процес закупівлі триває, і до кінця року у Львівській ОДА планують отримати ще 26 автобусів для шкіл області.

"Безперечно, у нас буде ще проблема з автобусами, але ми намагаємося зробити все, аби діти отримували якісну освіту", – додала Любомира Мандзій.

Зазначимо, навесні мінстр освіти і науки України Лілія Гриневич наголошувала, що для Львівщини потрібно докупити ще майже 100 "Школяриків". Придбання шкільних автобусів на 70% здійснюватиметься державним коштом, а ще 30% повинні надати органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, минулого року на Львівщині виникли проблеми із тендером на придбання 90 шкільних автобусів, адже восени Антимонопольний комітет скасував закупівлю Львівської ОДА. Відтак частина львівських школярів змушена була самостійно добиратися у школи, які розташовані у сусідніх селах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.