Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Вівторок, 29 серпня 2017, 14:43

Майже половину українців не влаштовує якість надання медичних послуг

медичний заклад

За результатами соціологічного дослідження, для 47% українців якість надання медичних послуг погіршилася.

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 26 липня – 2 серпня цього року, 47% опитаних зазначили, що за останні два роки загальна якість державних медичних послуг для країни погіршилася.

Лише 10% українців вважають, що медичні послуги стали кращими, а 34% мешканців країни наголошують, що рівень надання якості державних медичних послуг не змінився.

Також 71% укранців найбільше довіряє порадам щодо лікування або ведення здорового способу життя, отриманим від родичів та друзів. Майже таку саму високу довіру в контексті порад щодо лікування опитані виказують і до медичних працівників: лікарям швидкої допомоги довіряють найбільше – 68% опитаних, кваліфікованим медсестрам – 66%, фармацевтам та аптекарям – 65%, сімейним лікарям та терапевтам – найменше з усіх медпрацівників – 63%.

51% українців довіряє порадам викладачів медичних спеціальностей, ще 46% – спортсменам. Порадам священників і служителів церкви довіряє 31% українців, а от до народних цілителів та екстрасенсів прислухаються 15%.

Родичам та друзям найбільше довіряють на Півдні країни, а також люди старшого віку та люди з низькими доходами. Порадам медпрацівників більш за все довіряють на Сході, люди старшого віку, переважно жінки та ті, хто мають середні або високі доходи.

Викладачам медичних спеціальностей та спортсменам більш схильні довіряти молодь та люди середнього віку, переважно чоловіки та особи з високим рівнем доходу.

Натомість до порад священників більше прислухаються на Заході.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.