Петро Яцишин,  30 серпня 2017

Анастасія Задорожна: З людьми, які прагнуть розвиватися легко будувати не лише компанію, але й цілу країну

Розмова зі спеціалісткою з підбору персоналу компанії Фуджікура Аутомотів Україна Львів Анастасією Задорожною.

Варіанти продовжують знайомитися з працівниками компанії Фуджікура та запроваджують другу серію інтерв'ю з працівниками Фуджікури про соціальні, культурні, спортивні та інші цікаві проекти компанії.

Анастасіє, які Ваші основні обов'язки в компанії?

Підбір персоналу, консультація нових працівників щодо працевлаштування, надання інформації про заводи, про роботу, опис всіх умов праці, проведення співбесід та оформлення на роботу нових працівників. Ми з моїми колегами проводимо для майбутніх працівників екскурсії нашим виробництвом, детально розповідаємо про кожну частину роботи, усі умови, щоб працівник на власні очі побачив і відчув як виглядає робота зсередини.

Розкажіть трохи про себе, хто Ви за фахом? Чи працювали уже на подібній посаді?

Я навчалася у Львівській політехніці на кафедрі комп'ютеризованих систем автоматики. Тобто фактично могла б працювати у IT-сфері. Але так склалося, що я була одна дівчина в групі і вся організаційна робота була на мені. Я організовувала найрізноманітніші тренінги, презентації, брала на себе всі організаційні моменти, оскільки ще й була старостою. Мені дуже подобалося спілкуватися з людьми і згуртовувати їх.

Тому моя перша робота після закінчення університету була також пов'язані зі спілкуванням з людьми, а також з подорожами. Я дуже багато подорожувала і спілкувалася з іноземними консульствами різних країн світу, міжнародними компаніями тощо. Проте, я ніколи не була вдома і вирішила, що потрібно щось змінити у своєму житті.

Моєю мрією завжди було працювати у великій міжнародній компанії, де є багато відділів і багато людей, в тому числі іноземців.  А як відомо – мрії матеріальні. Тому я і всім своїм друзям кажу – чітко формулюйте свої мрії і свої бажання.

І якраз у 2016 році я почула, що Фуджікура потребує рекрутера. Прийшла на співбесіду і в той же день мені повідомили, що я їм підходжу. На той час нас було лише двоє працівників у відділі і на підприємстві було 600 чоловік. Зараз нас вже є 7 рекрутерів та 3 тисячі працівників.  

Який він, звичайний робочий день для Вас?

Кожного ранку ми плануємо свій робочий день, щоб провести його результативно і надати всім охочим в цей день роботу. Ми аналізуємо записи, скільки співбесід заплановано, які ще плануються на ближчі дні. Також ми їздимо в районні центри зайнятості, де презентуємо нашу компанію, розповідаємо людям про роботу та надаємо всю потрібну їм інформацію.

Крім того, спеціаліст з підбору персоналу повинен надавати звіти про виконану роботу керівництву, аналізувати її, уміти навести діаграми та графіки щодо спаду чи навпаки підвищення попиту на вакантні посади тощо. Двічі на день на підприємстві записують групи людей на екскурсії по виробництву. Тому рекрутер також повинен знати весь процес виробництва на пам'ять, адже для більшості зацікавлених – це все нове і у них виникає безліч запитань, на які ми маємо знати відповіді.

Після екскурсій, охочі залишитися та спробувати свої сили у роботі, заповняють анкети, проходять тестування, в першу чергу на розрізняння кольорів, і проходять співбесіду.
Проводимо співбесіди і з нашими працівниками. На підприємстві розміщені скриньки для резюме і, коли відкривається якась нова вакансія у компанії, працівники можуть вкидати туди свої CV, ми їх розглядаємо і пропонуємо ту чи іншу посаду.

Зараз Ви задоволені, що працюєте у великій компанії, а що найбільше Вам подобається у Вашій роботі?

Я дуже задоволена, що моя мрія здійснилася. Мені подобається спілкуватися з людьми, імпонує керівництво компанії і безпосередньо мій керівник. Взагалі у нас у відділі дуже дружній колектив, де кожен знає свою роботу, а роботи, як я вже казала, у нас багато. Я вважаю, що робота нашого відділу з підбору персоналу є чи не найважливішою на підприємстві, адже саме з нас починається шлях нових працівників. Можна  сказати, що ми перша сторінка, яку відкриває для себе кандидат, який влаштовується до в компанію, а далі – все в руках працівника.

Особисто мені тут дуже комфортно.  Я і всім своїм друзям завжди бажаю, щоб у них була така робота, на яку б вони поспішали. І, щоб вдома була така гармонія, щоб завжди було бажання повертатися. Я цієї гармонії досягла – люблю роботу і чоловік мене вдома завжди підтримує.

А що Ви можете порадити людям, які ще вагаються чи варто їм йти на роботу у Фуджікуру?

У Фуджікурі є місце для кожного. Відповідно працівники, які прагнуть зростати, знайдуть собі місце в нашій компанії. З досвіду можу сказати, що люди, які довго вагалися, то потім про це довго шкодували. Тут важливо один раз цей весь процес побачити, ніж 10 раз про нього почути. Але вгодити всім не можливо.

Є певні умови праці, які не всіх задовольняють. Тому місця у нашій компанії  зайняті саме тими людьми, які прагнуть розвиватися і працювати. З такими людьми легко будувати не лише компанію, але й країну. Життя кожній людині дає можливості і це вибір людини використати їх чи ні. Так само і в компанії. Компанія дає все для розвитку, а працівник уже сам в подальшому вибирає розвиватися йому, чи ні.

Ви особисто як розвиваєтеся в компанії?

Я почала вивчати іспанську мову. У нас в керівництві є іспанці і мені дуже подобається як вони розмовляють, це така дуже мелодійна мова. Подобаються іспанські пісні. Тому зараз самовдосконалююся у цьому.

Але, якщо ще говорити про саморозвиток, то в нас є дуже хороші працівники з вадами слуху. Вони спочатку, коли прийшли до нас на співбесіду, близько 10 чоловік, то я собі думала, як вони будуть в нас працювати? А зараз я реально захоплююся ними. Це люди, які неймовірно вміють цінувати роботу. Бригада працівників з вадами слуху в кількості 40 чоловік зараз в нас є лідером з усіх бригад. Їх дуже люблять і цінують. З них потрібно брати приклад.

От і я, щоб наблизитися до цих прекрасних людей, почала й собі вивчати їх мову жестів. Спочатку вивчила алфавіт, потім на співбесіді намагалася запам'ятати до 50 нових слів і вже зараз я вільно з ними розмовляю без сурдоперекладача. Мені це дуже цікаво.

Анастасіє, які ще маєте захоплення хобі у житті?

Я сама є моделлю і зараз ще, як мінімум два рази в рік, виходжу на подіум. Крім того, викладаю в школі для молоді модельний етикет і займаюся організацією різних модельних показів. Дуже  люблю подорожувати. Болгарія, Греція, Албанія, Єгипет, Туреччина, Австрія Угорщина, Словаччина, Польща, Румунія, Сербія, Македонія, інші країни Європи – всюди я вже побувала. І взагалі намагаюся будь-які вихідні використовувати для подорожей.

Ви також є активною учасницею благодійного забігу "Щасливий кілометр", любите біг? Будете ще бігати?

Так, люблю біг і бігаю, якщо є можливість двічі на день – вранці і ввечері. Минулого року в рамках заходу "Щасливий кілометр" я бігла дистанцію 7 кілометрів разом зі своїм чоловіком. Цього року плануємо бігти так само. Також ми активно займаємося долученням знайомих та друзів до цієї акції. Будемо бігти заради дітей. За ними наше майбутнє.

Компанія Фуджікура запрошує до своєї команди ініціативних, цілеспрямованих, активних та працювитих людей. Звертайтеся за телефонами 063 202-4001, 097 126-9769, 066 105-0008, 095 092-0390. Будемо раді Вас бачити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.