Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Електроконтакт Україна

Середа, 30 серпня 2017, 19:11

Порошенко відкрив у Бродах завод із виробництва електрокабелів для BMW

Електроконтакт Україна

Сьогодні у Бродах офіційно відкрили третій в області завод "Електроконтакт Україна".

Про це передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 30 серпня, Петро Порошенко відкрив у Бродах завод "Електроконтакт Україна", який виготовлятиме кабельні мережі для концерну BMW. Це виробництво є вже третім підрозділом підприємства на Львівщині.

"Сьогодні це не просто відкриття нового заводу. І це не просто сотні нових робочих місць і мільйони, які мають надійти до бюджету. Європейський бізнес демонструє велику соціальну відповідальність: підприємство забезпечує працівників практично безкоштовним харчуванням, транспортом, медичним страхуванням та високою заробітною платнею. У нас сьогодні інвестори ведуть бізнес по-європейськи, ми сьогодні запроваджуємо нові стандарти, що є дуже добрим сигналом у відновленні інвестиційного потенціалу і Львівщини, і всієї України", – зазначив Петро Порошенко.

За словами президента, лише за минулий рік у Львівщину інвестували 58 млн доларів, а також було створено 12 000 нових робочих місць.

Як розповів генеральний директор ТзОВ "Електроконтакт Україна" Андрій Гаврильчик, станом на сьогодні у бродівський "Електроконтакт Україна" вже вклали понад 20 млн євро.

"Взагалі для нас дуже важливим і показовим є те, скільки зароблятиме пересічний монтер кабельного виробництва, адже саме цих посад у нас є найбільше. Незважаючи на те, що зарплата монтера кабельного виробництва залежить і від продуктивності роботи, від її якості та інших чинників, ми плануємо, що в середньому вона становитиме від 8000 до 14 000 гривень",  – зауважив Андрій Гаврильчик.

Як наголосив директор бродівського заводу "Електроконтакт Україна" Юрій Дуда, сьогодні на підприємстві вже працює близько 400 людей. Найближчим часом планують працевлаштувати ще понад 1000 осіб.

"Завод побудований на так звану першу чергу. А перша черга будівництва розрахована приблизно на 1500 осіб. Середня потужність виробництва у місяць - 100 000 одиниць продукції. Сьогодні завод зорієнтований саме під виробника BMW, ми готові переймати багато проектів із інших заводів, що в інших країнах, зокрема з Румунії і з Болгарії", – додав Юрій Дуда.

Всі три підприємства "Електроконтакт Україна" на Львівщині працюють для таких замовників як BMW, Mercedes, Opel, Volkswagen, Audi, Porsche та Rolls-Royce. Втім як зауважив Андрій Гаврильчик, бродівський виробничий підрозділ у майбутньому може не обмежуватись лише виробництвом електропродукції для концерну BMW.

Зазначимо, підприємство "Електроконтакт Україна" – дочірня компанія німецького підприємства Elektrokontakt GmbH, яке належить відомому французькому концерну Nexas. 

Сьогодні Nexas є другим у світі виробником вибелів. Виробничі потужності розташовані у 40 країнах світу, у складі концерну працює майже 27 000 людей.

Нагадаємо, на Львівщині вже працює завод, який виготовляє продукцію для концерну BMW. Підприємство "Бадер Україна" Петро Порошенко відкрив у листопаді минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.