Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ХХVII Економічний форум у Криниці

Прес-реліз,   Середа, 6 вересня 2017, 18:34

Дубневич наголосив на важливості залізничного сполучення між Україною та Європою

ХХVII Економічний форум у Криниці

На ХХVII Економічному форумі у Криниці (Польща) відбулась робоча зустріч української та польської делегаці щодо розширення подальшої співпраці між обома країнами.

З 5 по 7 вересня у Криниці (Малопольське воєводство, Республіка Польща) відбувається ХХVII Економічний форум на який цьогоріч прибуло майже чотири тисячі учасників країн Європи та світу.

Представники української делегації на чолі зі спікером Верховної Ради України Андрієм Парубієм провели сьогодні, 6 вересня, робочу зустріч з польською делегацією під головуванням маршалка Сейму РП Марека Кухцінського щодо розширення подальшої співпраці .

Під час зустрічі тривало обговорення участі обох країн у масштабному транскордонному проекті "Віа-Карпатія", що має на меті продовження та пришвидшення будівництва автобану, який стане основною транспортною артерією між портами Балтійського та Чорного морів.



Голова ВРУ Андрій Парубій наголосив на необхідності збільшення кількості міжнародних автомобільних пунктів пропуску на українсько-польському кордоні і запропонував польським колегам зробити виїзну зустріч за участі посадовців найвищого рівня обох держав для огляду усіх чинних та планових пунктів перетину кордону.

Найкращою датою такої зустрічі, на думку Андрія Парубія, може бути кінець жовтня, коли в Україні та Польщі триває міжсесійний період. Підсумком такої зустрічі, як зауважив спікер ВРУ, має бути не лише політичне рішення щодо пришвидшення робіт для відкриття пункту пропуску Нижанковичі-Мальховіце, але й рішення щодо запуску процесу будівництва нових пунктів перетину кордону: Смольник-Боберка, Мшанець-Бистре, Лубня-Волосате.



Також голова профільного комітету Верховної Ради України Ярослав Дубневич особливо наголосив на тому, що через введення безвізового режиму та перевантаження автомобільних пунктів пропуску комфортною альтернативою для подорожей Європою може стати залізниця. Саме про це, на його думку, свідчить позитивний досвід запуску швидкісних потягів Київ – Львів – Перемишль та Ковель – Холм, що вже перевезли понад тридцять тисяч пасажирів.

"Нам необхідно продовжувати взаємовигідну практику кредитування польською стороною спільних проектів. Тож побудова євроколії зі Львова через Рава-Руську, що з'єднає нас з Любліном і Варшавою, стане першим етапом втілення транскордонного проекту Київ – Париж," – зазначив народний депутат.



Також учасники двосторонньої зустрічі обговорили питання розбудови дорожньої інфраструктури, збільшення авіаперевезень, а також розширення подальшої міжрегіональної та міждержавної співпраці, яка матиме на меті пришвидшення євроінтеграційних процесів в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.