Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

журналістська діяльність

facebook.com

Четвер, 7 вересня 2017, 12:27

В Україні зросла кількість погроз журналістам та перешкоджання професійній діяльності

журналістська діяльність

Загалом з початку року зафіксували 172 випадки порушень свободи слова.

Про це повідомляє Інституту масової інформації.

Згідно з результати щомісячного моніторингу Інституту масової інформації "Барометр свободи слова", з початку цього року в Україні було зафіксовано 172 випадки порушень свободи слова. За цей період у 2016 році порушень було 184.

Найбільша кількість порушень, 54 випадки, була за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, 18 випадків побиття і нападів на журналістів. Минулоріч в Украні було зафіксовано 24 випадки побиттів.

Цьогоріч збільшилися випадки обмеження доступу до інформації та погрози журналістам. Експерти зафіксували 23 випадки обмеження доступу до інформації, а ось минулого року таких випадків було зафіксовано 18.

Такод зросли випадки пошкодження майна журналістів: з початку року зафіксували аж 11 таких випадків, на відміну від 206 року, де їх було 3.

Найбільшу кількість порушень у цьому році зафіксували у Києві та Київській області (38 випадків), Миколаївщині (17 випадків), на Волині (15 випадків), Полтавщині (12 випадків) та Одещині (11 випадків).

Основними порушниками прав журналістів стали: приватні особи – 95 фактів, місцева влада – 27 та правоохоронці із силовиками – 14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.