Мінрегіон визначив 81 перспективний центр об'єднаних громад на Львівщині

середа, 13 вересня 2017 р. о 17:48
Мінрегіон визначив 81 перспективний центр об'єднаних громад на Львівщині
децентралізація

Мінрегіон склав перелік потенційних центрів спроможних громад у кожній області України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Як заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода, Мінрегіон спільно з обласними державними адміністраціями та Центрами розвитку місцевого самоврядування визначив потенційні перспективні центри спроможних громад.

"Ми постійно моніторимо кожну громаду, аналізуємо, наскільки вона є життєздатною. Ми повинні бути певні, що зробили всі можливі кроки, аби допомогти громадам у прийнятті важливого для них рішення", – наголосив В’ячеслав Негода.

Наразі обласні державні адміністрації завершують підготовку пропозицій щодо меж територій об'єднаних громад з урахуванням зовнішніх меж юрисдикції рад громад, що входять до її складу навколо адміністративних центрів.

Ознайомитися з переліком рекомендаційних перспективних адміністративних центрів спроможних територіальних громад можна тут.

Нагадаємо, восени у восьми ОТГ Львівщини стартують перші вибори.

Загалом на Львівщині створено 32 об’єднані територіальні громади. У 25 із них уже проведені перші вибори. Це сьомий показник по Україні.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024