Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пікет під облрадою

Вівторок, 19 вересня 2017, 10:25

Мешканці Соснівки пікетують Львівську облраду

пікет під облрадою

Пікетувальники проти входження міста у Червоноградську ОТГ.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні під будівлею Львівської обласної ради, де саме проходить сесія, зібралися мешканці міста Соснівка із плакатами ,які протестують проти приєднання міста до Червоноградської ОТГ.

Як розповіли активісти, у жовтні 2016 до перспективного плану ОТГ було внесено зміни, відтак місто Соснівка повинне увійти до складу Червоноградської об'єднаної громади.

"Соснівка визначилася, що однозначно хоче об'єднуватись із довколишніми селами, а не входити в Червоноградську ОТГ", – заявляють пікетувальники.

За їхніми словами, мешканці Соснівки хочуть об'єднатися з селами Сілець, Волсвин, Межиріччя, смт Гірник, з центром у Соснівці. Активісти провели опитування понад 2600 мешканців Соснівки.

"Ми були об'єднані з Червоноградом все життя. Обділяють нас коштами, дають нам лише те, що вже залишилось, як бідній дитині. Якщо ми об'єднаємося з довколишніми селами з центром у Соснівці, то наш бюджет наповнюватиметься значно краще, ніж нам щось там давали з Червонограду", – пояснив мешканець Соснівки Ігор.

До активістів вийшли депутати облради і запевнили, що вони зможуть виступити на трибуні під час засідання сесії.

"Ми хочемо, щоб депутати облради нас почули, почули, що ми протестуємо" , – наголошують мешканці Соснівки.

Нагадаємо, загалом на Львівщині створено 32 об’єднані територіальні громади. У 25 із них уже проведені перші вибори. Це сьомий показник по Україні. А восени у восьми ОТГ Львівщини стартують перші вибори.

Ознайомитися з переліком рекомендаційних перспективних адміністративних центрів спроможних територіальних громад від уряду можна тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.