Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад

Середа, 20 вересня 2017, 13:08

Українським медикам заборгували 80 мільйонів гривень зарплати

медичний заклад

Уряд планує погасити заборгованість перед працівниками медичної галузі до кінця цього року.

Про це повідомила прес-служба Міністерство охорони здоров’я України.

Станом на 13 вересня 2017 року заборгованість перед працівниками медичної галузі в Україні становить 81,7 млн грн. Однак уряд запевнив, що погасить її до кінця року.

Також Міністерство охорони здоров’я, для вирішення цієї проблеми, підготувало проект про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році.

"До сьогодні кардинальні зміни у фінансовому забезпеченні фахівців охорони здоров’я не були можливими через застарілу систему управління, оновити яку має медреформа. Без ухвалення відповідних законів парламентом ситуація принципово не зміниться, а дефіцит і заборгованість по зарплатах і надалі виникатимуть щороку", – наголосила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Вона додала, що медичну реформу вже підтримали представники уряду, президент, а також 72% українців, за даними проведених опитувань.

Нагадаємо, також уряд планує створити спеціальну структуру для закупівлі ліків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.