Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 19 вересня 2017, 16:07

Депутати Львівської облради не дозволили ліквідувати школу-інтернат у Верхньому Синьовидному

Львівська облрада

Депутати не прийняли рішення про ліквідацію школи-інтернат "Надія" та створення на її базі дитячого закладу відпочинку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні, під час сесії Львівської облради, депутати не прийняли рішення "Про припинення КЗ ЛОР "Верхньосиньовидненська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів "Надія" та створення на його базі комунального закладу Львівської обласної ради "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Надія".

Це рішення підтримали лише 39 депутати.

Під час обговорення цього питання мешканець смт. Верхнє Синьовидне зауважив, що в школі-інтернаті працює 21 вчитель, відтак вони переживають, що їх звільнять. 

"Також ця школа-інтерат є в дуже гарному стані, розташована біля траси, тож чи не зацікавлені ви у приміщенні?", – наголосив представник смт. Верхнє Синьовидне.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій у свою чергу наголосила, що департамент освіти не цікавить саме приміщення, а в школі-інтернаті, станом на сьогодні, навчається лише 45 дітей. 

"Сьогодні ми спостерігаємо зменшення динаміки чисельності дітей в інтернатах. Зазначу, що для дітей школи-інтернату у Верхньому Синьовидному навчальний рік має закінчитись 31 травня 2018 року", –пояснила Любомира Мандзій.

Також під час обговорення цього питання фракція Народного руху України у облраді заявила, що не підтримає це питання.

Додамо, згідно з проектом рішення, вчителів цієї школи-інтернат мали звільнити, а приміщення передати на баланс КЗ ЛОР "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Надія" й провести конкурс на обрання в.о. керівника закладу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.