Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіввугілля

Вівторок, 19 вересня 2017, 17:00

Облрада Львівщини просить не приватизовувати шахти Львіввугілля

Львіввугілля

Львівські депутати звернулися до президента та уряду з проханням вилучити із переліку об'єктів для приватизації шахти ДП "Львіввугілля".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні, під час сесії Львівської облради, депутати прийняли звернення до Президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради щодо вилучення ДП "Львіввугілля", шахт "Межирічанська", "Відродження", "Лісова", "Великомостівська", "Степова", "Червоноградська" та "Зарічна" із переліку об'єктів держвласності, що підлягають приватизації у 2017-2020 роках.

Це рішення підтримали 47 депутатів.

Депутати наголосили, що ДП "Львіввугілля" є найбільшим підприємством вугледобувної галузі області до складу якого входять шахти "Великомостівська", "Степова", "Червоноградська", "Зарічна", "Межирічанська", "Відродження", "Лісова" та 13 допоміжних підприємств – усього 20 відокремлених підрозділів.

Відтак, значну частину мешканців Сокальського району становлять шахтарі, а чисельність працівників на підприємстві станом на 1 січня 2016 року становить 9 тисяч 276 осіб.

"Сьогодні ДП "Львіввугілля" опинилося в ситуації, коли подальше зволікання із вирішенням проблем призведе до вкрай негативних наслідків. Причиною такого стану стала відсутність необхідного фінансування з боку держави вуглевидобувних підприємств, які з об'єктивних причин не можуть в повному обсязі заробляти гроші дія свого функціонування", – йдеться у зверненні.

Саме тому обласна рада просить вилучити ДП "Львіввугілля", шахти "Межирічанська", "Відродження", "Лісова", Веяикомостівська", "Степова". "Червоноградська" та "Зарічна" із переліку підприємств, що підлягають приватизації.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року Верховна Рада ухвалила закон, що дозволить уряду розпочати приватизацію великих державних підприємств.  у травні цього року Міненерго склало перелік держшахт, які підлягають приватизації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.