Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Рудники Полімінералу

Понеділок, 2 жовтня 2017, 15:33

За зсув на Дрогобиччині ведеться кримінальна справа

Рудники Полімінералу

Кримінальне провадження було відкрито ще три місяці тому.

Про це сьогодні на брифінгу повідомили голова Державної екоінспекції у Львівській області Микола Маланич і директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник.

Як розповіли чиновники, у 2003 році, напередодні приватизації підприєства "Полімінерал", розробили проект консервації рудника №2, що мало б запобігти таким обвалам. Однак після приватизації відповідні роботи з консервації не проводили. Микола Маланич додав, що зсув був прогнозованим, це було встановлено ще між 2001-10 роками. 

Зараз на місці провалу карстової породи працюють науковці з Івано-Франківського національного університету нафти і газу. Вони досліджують територію довкола обвалу, що, за припущенням чиновників, займе близько 2 місяців.

Микола Маланич наголосив, що перебування поблизу лінії зсуву є ризикованим, тому закликав що наближатись менш ніж на 50 метрів до ями. Її береги ще будуть виположуватись у природній спосіб, відтак земля зсуватиметься. Зараз у зоні ризику працюють науковці.

"На сьогодні ситація не є загрозливою для мешканців довколишніх населених пунктів. Попередні результати досліджень науковців будуть по обіді", – запевнив Руслан Гречаник.

Внаслідок карстового провалу землі, що стався в ніч на 30 вересня, також впали опори двох ліній електропередач, вимкнулось електропостачання у мікрорайони Стебника і Трускавця приблизно на 6 годин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.