Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

Четвер, 5 жовтня 2017, 13:55

Львівські водії масово звільняються з роботи і виїжджають на заробітки у Польщу

маршрутки

У Львівській міськраді обговорили стан пасажирських перевезень у місті.

Про це сьогодні під час сесії Львівської міської ради повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Ірина Маруняк. 

"Зараз ми перебуваємо у судових процесах через анулювання конкурсу на перевезення, який відбувся 5 січня 2017 року, і справа призначена до слухання 17 жовтня. Тільки після прийняття рішення суду можуть бути оголошені нові конкурси", – наголосила Ірина Маруняк.

За її словами, зараз також масово звільняються водії автобусів і також водії "Львівелектротрансу", вони їдуть на заробітки у Польщу. Відтак, у АТП №1 бракує 70 водій, а у "Львівелектротрансі" – 161 водій.

Для вирішення цієї проблеми у міськраді підвищили на 1000 грн та 1500 грн заробітну плату для водіїв АТП №1.

Також Маруняк додала, що держава у 2016 році переклала на місцеві бюджети відшкодування пільг за пільгові перевезення.

"У бюджеті передбачено 20 млн грн на відшкодування пільгових перевезень, а це є в середньому 10-15% від потреби", – додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, вчора виконавчий комітет Львівської міської ради передбачив додаткові 3 млн грн з бюджету міста на підняття заробітної плати для працівників АТП №1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.