Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Понеділок, 9 жовтня 2017, 15:34

Львівська облрада оголосила переможців премії Бандери

Львівська облрада

Ігор Калинець, Ігор Загребельний та Михайло Романюк отримають по 20 тис грн премії.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Сьогодні конкурсне журі з присудження обласної премії імені Степана Бандери визначило переможців конкурсу.

Це Ігор Калинець – у номінації «громадська діяльність», Ігор Загребельний – «політична діяльність» та Михайло Романюк – «науково-навчальна національна державотворча діяльність».

Відзначення переможців відбудеться 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, а кожен з них отримає з обласного бюджету 20 тис грн.

Зазначимо, Ігор Калинець – громадський та політичний діяч, дисидент, поет, прозаїк, лауреат Національної премії України ім. Т.Г.Шевченка; Ігор Загребельний – філософ, публіцист, дослідник ідеологічної спадщини українського націоналізму; Михайло Романюк – історик, дослідник ОУН та УПА, старший науковий співробітник Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича НАК України, кандидат історичних наук.

Нагадаємо, на присудження премії претендували також й дослідник ідеологічної спадщини українського націоналізму Ігор Загребельний, член «Тризубу» ім. С. Бандери Василь Лабайчук та член-кореспондент Української екологічної академії наук Степан Трохимчук.

У 2016 році цю премію отримали:«громадська діяльність» – Роман Грицьків; «політична діяльність» – Іван Пусько; «науково-навчальна національна державотворча діяльність» – Валентина Чорновіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.