Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

опалювальний сезон

insider.zt.ua

Вівторок, 10 жовтня 2017, 16:08

У Львові офіційно стартував опалювальний сезон

опалювальний сезон

Андрій Садовий провів огляд найбільшої ТЕЦ Львова і підписав розпорядження про початок опалювального сезону.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження №542. Документом доручено сьогодні почати опалювальний сезон 2017-2018 років для населення та інших категорій споживачів.

ПАТ "Львівгаз" від сьогодні розпломбувати газові прилади, що використовуються населенням та комунально-побутовими споживачами міста і які були опломбовані після закінчення опалювального сезону 2016-2017 років.

Теплопостачальним підприємствам забезпечити подачу теплової енергії споживачам згідно з умовами договорів на теплопостачання.

Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Також сьогодні міський голова провів огляд ТЕЦ-1, де перевірив її готовність до опалювального сезону. Андрій Садовий розповів:

"Ми провели оперативну нараду і було прийнято рішення почати у місті опалювальний сезон, бо температура знижується і треба думати про здоров'я людей. До кінця дня тепло мусить бути подано до усіх будинків Львова. Та ми повинні розуміти, що "Теплоенерго" подає тепло до будинку, а у ньому є відповідальність або ЛКП, або ОСББ, або ЖБК".

Як повідомив директор ЛМКП "Теплоенерго" і в.о. директора ЛКП "Залізничнетеплоенерго", Степан Пакіж, ТЕЦ-1 повністю готова до опалювального сезону:

"Більше трьох мільйонів гривень ми витратили на ремонт трьох турбогенераторів. Деякі роботи завершуються цього тижня на водогінному котлі №3, він буде задіяним тоді, коли будуть суттєві морози".

За його словами цього року в заміну тепломереж міста інвестовано 10 мільйонів гривень. Зараз ЛМКП "Теплоенерго" за попередні опалювальний сезон заборгували 40 мільйонів гривень (населення у звичайних будинках) і близько 1,5 мільйона мешканці відомчого житла, гуртожитків. Чиновник додав, що перш ніж у помешканнях буде тепло, у будинках мусять провести пуско-налагоджувальні роботи, перевірити стан мережі.

Степан Пакіж також розповів про минулорічну аварію, що сталась на ТЕЦ-1:
"Було коротке замикання електромережі. Зараз напрацьовуємо можливість встановити на його місці новий турбогенератор. Слід розуміти, що це старий німецький турбогенератор був 1938 року випуску...".

Зазначимо, ТЕЦ-1 подає тепло у Сихівський, Франківський і частину Личаківського районів.

Нагадаємо, що у дитсадках і медичних закладах Львова опалення включили раніше.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.