Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Підгорецький замок

myplanet.com.ua

Вівторок, 10 жовтня 2017, 16:47

Ганущин пообіцяв передати замки Львівщини у державну власність

Підгорецький замок

Олександр Ганущин запевнив, що після того, як обласна рада оформить всі необхідні документи на замки Львівщини, вона передасть їх у підпорядкування Міністерству культури.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Варіантів.

"У нас є 1667 об'єктів обласної комунальної власності. Ми не маємо на меті додати до них ще 5 чи 6 об'єктів. Ми маємо на меті зареєструвати право власності на ці замки і передати їх у встановленому порядку Міністерству культури. Ми говоримо про це прозоро і готові прописати це відразу у рішенні. На жаль, Мінкультури має тисячі об'єктів і в нього фізично не доходять руки до оформлення права власності. Я вважаю, що ми зробили правильно, виділивши кошти на документацію. Сподіваюсь згодом ми приймемо це рішення і передамо ці львівські замки Міністерству культури",  розповів Олександр Ганущин.

За його словами, через те, що на частину об'єктів культурної спадщини Львівщини, серед яких є Олеський, Золочівський і Підгорецький замки, немає належно оформленого права власності, сьогодні виникло "чимало безпідставних тверджень".

"Навколо цієї ситуації є багато зайвих висновків і безпідставних тверджень. Станом на сьогодні є частина замкових комплексів, які входять до складу Національної галереї мистецтв, і не мають у належному порядку оформленого права власності. Та проблеми насправді не існує. Думаю, ми навіть зробимо обговорення цього питання за участю представників Мінкультури",  наголосив Олександр Ганущин.

Зазначимо, нещодавно Львівська обласна рада підготувала проект рішення про передачу у комунальну власність на баланс облради земельних ділянок, на яких знаходяться замки та культурні пам'ятки Львівщини.

У переліку об'єктів культурної спадщини є такі пам'ятки національного значення як Підгорецький, Олеський і Золочівський замки, каплиця Боїмів (Львів) та П'ятничанська вежа (Жидачівський район). Всі вони належать до майнового комплексу Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького, яка, у свою чергу, вже майже 10 років підпорядковується Міністерству культури.

Однак права власності на згадані культурні об'єкти ні Мінкультури, ні Львівська обласна рада, якій раніше підпорядковувалась картинна галерея, не оформляли.

Нагадаємо, вчора під час обговорення цього питання на засіданні комісії культури облради виникла гостра дискусія, відтак депутати утримались від прийняття будь-яких рішень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.