Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 10 жовтня 2017, 17:22

Львівські депутати вимагають у Порошенка визнати Бандеру та Шухевича Героями України

Львівська облрада

Львівська облрада звернулася до президента Петра Порошенка з проханням визнати Героями України Степана Бандеру та РоманаШухевича.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України щодо присвоєння Степану Бандері та Романові Шухевичу звання Героїв України.

Зокрема, ще у 2011 році Вищий адміністративний суд України позбавив звання Героїв України головного командира УПА Романа Шухевича та голову проводу ОУН Степана Бандеру.

Відтак, депутати закликають президента "відновити історичну справедливість" та повернути їм звання Героїв України.

"Зволікання з визнанням Степана Бандери та Романа Шухевича Героями України можна порівняти з відмовою визнати Героями України сьогоднішніх військових, які на Донбасі захищають територіальну цілісність України", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у травні Львівська облрада оголосила 2017 рік роком Української повстанської армії та головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.