Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ветерани УПА

Середа, 11 жовтня 2017, 12:18

Львівщина святкує 75 річницю створення УПА. Програма заходів

ветерани УПА

У суботу, 14 жовтня, на Львівщині відзначають 75-ту річницю створення УПА та День захисника України.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Дата проведення: 14 жовтня 2017 року; 9:00 – 18:30 год.

Місця проведення: м. Львів – Меморіал невідомому воякові УПА на Марсовому полі (вул. Мечнікова); поля почесних поховань № 67, № 76 Личаківського кладовища; Гарнізонний Храм Святих Верховних Апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11); площа навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку (просп. Свободи); Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької; вул. Батуринська, 1.

Програма святкувань:

09:00 год. – Покладання квітів до Меморіалу невідомому вояку УПА. 

09:25 год. – Покладання квітів та запалення лампадок на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища. 

09:45 год. – Покладання квітів та запалення лампадок до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України під музичний супровід на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища.

Проведення чину панахиди та громадського віче.

11:00 год. – Молебень до Богородиці За Україну та її захисників в Гарнізонному Храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла.

Упродовж дня – Експонування банерної тематичної виставки із зображеннями зразків зброї та військових одностроїв УПА, висвітленням ключових постатей періоду національно-визвольної боротьби на площі навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку (просп. Свободи).

12:00 год. – Ритуал складання «Урочистої Клятви» першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

13:30 год. – Відкриття пам’ятника «Воїнам, що віддали свої життя за Україну» біля військового храму Стрітення Господнього (вул. Батуринська, 1).

15:00 год. – Мистецький проект «Пісня Перемоги» на Яворівському полігоні.

16:45 год. – Спецпогашення поштової марки з нагоди 75-річчя створення УПА у дзеркальній залі Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломіїї Крушельницької.

17:00 год. – Урочиста академія з нагоди Дня захисника України та 75-річчя створення УПА у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.