Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Перевезення вугілля

cfts.org.ua

Четвер, 19 жовтня 2017, 18:25

ДТЕК збільшив закупівлю вугілля із Львівсько-Волинського вугільного басейну

Перевезення вугілля

Холдинг планує цього року купувати вугілля газової групи у державних шахт в режимі 50 тисяч тонн на місяць.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу енергохолдингу "ДТЕК".

Найбільший приватний енергохолдинг ДТЕК збільшив закупівлю вугілля газових марок у державних шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну у січні-вересні 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року на 6,3% – до 521 тисячі тонн.

"Збільшення закупівель на 6,3% порівняно з минулим роком викликано збільшенням виробництва електроенергії на ТЕС, що працюють на газовій групі вугілля, у зв'язку з зупинкою постачання антрациту через блокаду ОРДЛО та приорітетом розвитку власного виробника", – йдеться в повідомленні компанії.

У вересні з шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну для потреби "ДТЕК Західенерго" було відвантажено 75 тисяч тонн вугілля. Порівняно з вереснем 2016 року збільшення закупівлі становить 39%.

На початку червня в. о. гендиректора компанії "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук заявив, що холдинг планує цьогоріч купувати вугілля газової групи у державних шахт в режимі 50 тисяч тонн на місяць. За даними Міненерговугілля, видобуток енергетичного та коксівного вугілля в Україні в січні-серпні 2017 року скоротився на 11,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 26,175 мільйона тонн. На держпідприємствах за цей період видобуток вугілля скоротився на 16,4% - до 4,4 мільйона тонн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.