Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 14:47

На вул. Замарстинівській у Львові зведуть чергову багатоповерхівку: мешканці проти

будівництво

На вул. Замарстинівській – Міртовій ТзОВ "Колібрі" зводить житловий комплекс, місцеві жителі виступили проти будівництва.

Відповідне рішення сьогодні прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 20 жовтня, виконком міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ "Колібрі" багатоквартирного житлового будинку на вул. Замарстинівській, 162-164 – вул. Міртовій, 7 зі знесенням існуючих гаражів на вул. Міртовій, 7.

Як пояснив начальник управління архітектури й урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський, за вказаною адресою ТзОВ "Колібрі" вже звело дві багатоповерхівки.

"Зараз це є остання черга житлового комплексу", – додав Юліан Чаплінський.

Як йдеться у каталозі житлових комплексів України, на вул. Замарстинівській, 162-164 вже збудована перша секція 10-поверхового будинку, яку в IV кварталі цього року вже мають здати в експлуатацію. Друга секція – у проекті. Вартість 1 м² у першій секції становить орієнтовно 16 430 гривень.

Згідно з проектом рішення, ТзОВ "Колібрі" зведе на вул. Замарстинівській, 162-164 – вул. Міртовій, 7 багатоповерховий будинок, гранична висота якого становить 35 м.

Цільове призначення земельних ділянок – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Функціональне призначення ділянок – зона Ж-5 – зона змішаної
малоповерхової та багатоповерхової житлової забудови. Відповідно до плану
зонування територій (зонінгу) Шевченківського району, вона призначаються для розташування магазинів, торговельних центрів, ринків.

Після того, як члени виконкому встигли проголосувати "за" надання містобудівних умов та обмежень, місцеві жителі, які прийшли на засідання, виступили проти такого рішення. 

"Ми – представники садибної забудови, мешкаємо по сусідству з цією багатоповерхівкою. Наші інтереси при будівництві взагалі не враховувались, є ряд порушень, зокрема Державних будівельних норм (ДБН). Громадських слухань не було, не врахована щільність населення. Нам набудувати вже таку кількість багатоповерхівок, що ввечері не те, що нема де машину припаркувати, нам немає де пройти", – заявили місцеві мешканці.

Зазначимо, у проекті рішення вказано, що максимально допустима щільність населення в межах цієї забудови відповідної житлової одиниці (кварталу, мікрорайону) становить 460 люд./га

Відтак місцеві жителі заявили, що не хочуть, аби виконком міськради надавав містобудівні умови й обмеження для ТзОВ "Колібрі".

"Ми неодноразово писали звернення у міську раду, в тому числі і на пана Чаплінського. Як показує практика, після того, як видаються містобудівні умови і обмеження, всі інші процедури проходять дуже швидко. Тому ми не хочемо, щоб цьому об'єкту видавали містобудівні умови", – наголосили місцеві жителі.

У свою чергу члени виконкому одноголосно заявили, що рішення вони вже встигли прийняти. А начальниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич зауважила, що у неї "немає застережень щодо процедури прийняття рішення".

Відтак Юліан Чаплінський порадив місцевим мешканцям звернутися в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові.

"Містобудівні умови й обмеження є вихідними даними для проектування. Якщо у вас є зауваження, ви можете звернутися до "Левтехпроекту", які мають роботи на рівні експертизи. Також ви можете звернутися в інспекцію архбудконтролю, яка, власне, і має при видачі дозволу на будівництво перевірити, чи відповідає об'єкт нормам ДБН, чи ні. В містобудівних умовах і обмеженнях вони не враховуються", – зауважив Юліан Чаплінський.

Додамо, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТзОВ "Колібрі" є Сендега Володимир Тарасович та Владислав Вікторович Мотильов. Обидва внесли до статуного фонду підприємства по 1 мільйону гривень.

Підприємство зареєстроване на вул. Замарстинівській, 162. Основний вид його діяльності – роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.