Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Вівторок, 24 жовтня 2017, 15:40

Понад 700 аптек Львівщини долучилися до програми «Доступні ліки»

аптека

Станом на 1 жовтня на відшкодування вартості ліків медичним установам області виділили 26 млн грн. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З початку дії програми «Доступні ліки» у області добровільно долучились 756 аптек та було виписано 400 927 тисяч рецептів. Станом на жовтень на відшкодування вартості лікарських засобів медичним закладам Львівщини виділили 26 173, 2 тис грн.

Загалом на реалізацію урядової програми передбачено 45 513,6 тис грн, а у програмі «Доступні ліки» беруть участь 198 торгових найменувань препаратів.

Зазначимо, програма поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет другого типу та бронхіальну астму, адже саме вони суттєво впливають на показники смертності.

Вартість 35 медикаментів відшкодовуватиметься повністю, а за інші 164 інші препарати мешканцям Львівщини доведеться доплачувати різницю.

Нагадаємо, у межах урядової програми "Доступні ліки" у Міністерстві охорони здоров’я затвердили новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Також уряд передбачив 1 млрд грн на фінансування програми "Доступні ліки" у 2018 році.

Перелік лікарських засобів, розмір доплати та відшкодування можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.