Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

олег баляш

ГалІнфо

Прес-реліз,   Середа, 1 листопада 2017, 11:53

Олег Баляш: «Наш край» закликає уряд навести лад у забезпеченні ТЕК вугіллям

олег баляш

“Наш край” закликає уряд розробити план заходів для забезпечення ТЕК необхідними запасами твердого палива, інакше на українців чекають перебої з теплом та електрикою. 

Про це йдеться у зверненні до КМУ, - розповів голова ЛМО “Наш край” Олег Баляш.

Існує реальна загроза, що вже в листопаді відбудеться вимкнення електроенергії та тепла через нестачу твердого палива.

“Кабмін забуває про кризову ситуацію з твердим паливом. Тепло- та енергогенеруючі компанії вступають в опалювальний сезон з наднизьким запасом вугілля. Уряд має негайно навести лад у забезпеченні ТЕК вугіллям”, – зазначив Олег Баляш.

До такої ситуації призвела безвідповідальна політика уряду та потакання інтересам олігархів, - вважає політик. 

“Станом на минулий тиждень на складах ТЕС знаходилося лише 1,1 млн. т вугілля. Це на 30% менше ніж минулого року. Добова норма для всіх електростанцій – 60 тис. т вугілля. Отже, запасу вугілля залишалось на 18 діб. Уряд мав це передбачити, натомість зовсім скоро українці можуть залишитися без тепла та світла”, –  розповів він.

Якщо уряд не знайде вихід з цієї ситуації, на людей чекають цього року віяльні відключення електрики та значні перебої з постачанням тепла.

“Сьогодні під загрозою енергозабезпечення всієї країни. Вимагаємо негайно розробити план заходів для забезпечення ТЕК необхідними запасами твердого палива”, – підсумував Баляш.

Як відомо, за даними Міненерго станом на 23 жовтня на складах ТЕК знаходиться 1,1 млн т вугілля. Добова норма для всіх електростанцій – 60 тис. т вугілля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.