Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 2 листопада 2017, 15:20

Польща може частково заборонити українцям перетинати свої кордони

пункт пропуску

Йдеться про осіб, які на думку МЗС Польщі, "представляють крайні антипольські позиції".

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив голова Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, Польща ніколи не пожертвує історичною правдою заради геополітики і якщо Україна не змінить своєї поведінки у важливих для Польщі питаннях, то це призведе до конкретних наслідків.

"Ніколи на стороні Армії Крайової не дошукаємося вбивств у таких масштабах, як ті, що були скоєні на Волині. Якщо ми не дійдемо до порозуміння, то запустимо процедури, які унеможливлять прибуття до Польщі осіб, які представляють крайні антипольські позиції", – наголосив Вітольд Ващиковський.

Він додав, що це стосується і тих осіб, які на адміністративному рівні й з політичних мотивів не допускають до продовження ексгумацій та відновлення польських місць пам'яті.

За словами Ващиковського, на прохання України Польща відмовилася розмістити на своїх закордонних паспортах зображення Личаківського цвинтаря.

"Жесту відплати – того, щоб допустити польських реставраторів на це кладовище, ми не діждалися", – повідомив Вітольд Ващиковський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.