Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зустріч Садового з Вітольдом Ващиковським

МЗС Польщі

Понеділок, 6 листопада 2017, 19:14

Садовий зустрівся з міністром МЗС Польщі Ващиковським за закритими від преси дверима

зустріч Садового з Вітольдом Ващиковським

Міський голова Львова Андрій Садовий вчора, 5 листопада, у Львові зустрівся із міністром МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським. 

Хоча МЗС Польщі напередодні й повідомило, що в міністра запланована така зустріч, однак прес-служба Львівської міськради, яка висвітлює кожен крок міського голови Львова, не надала жодного повідомлення про це.

МЗС Республіки Польща у Twitter також оприлюднило фото зустрічі Андрія Садового, нардепки від Самопомочі Ірини Подоляк з Вітольдом Ващиковським.

"Міністр МЗС Польщі зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим та народною депутаткою від Самопомочі Іриною Подоляк", – йдеться у повідомленні.

Львівські журналісті намагалися дізнатися, які справи обговорювали міський голова Львова та міністр МЗС Польщі, – повідомляє  IA ZIK.

Керівник прес-служби Львівської міськради Христина Процак пояснила, що Андрій Садовий ходив на зустріч, яку організувало Генконсульство Польщі у Львові у стінах самого Генконсульства, на якій був й міністр В. Ващиковський. Зустріч була "не медійна, а як обід чи ланч".

"Чому зустріч була без преси і про що говорили – це запитання до Генконсульства. Садовий отримав запрошення без супроводжуючих осіб. Зустріч була робочого характеру і не передбачала присутності преси. Чому так – це повністю питання до організаторів", – повідомила Процак.

Нагадаємо, на вихідних з візитом у Львові перебував міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський. Міністр відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонського".

Главі польського МЗС не сподобалося, що директор музею вважає, що у 1918 році Польща окупувала Західну Україну. Ващиковський поклав квіти до пам'ятника жертвам комуністичних злочинів поблизу музею "Тюрма на Лонцького". У програмі міністра Ващиковського були відвідини музею, але він відмовився від такої думки після розмови з директором музею Русланом Забілим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.