Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Асфальтний завод Onur

maps.google.com/Олександр Ципящук

Середа, 8 листопада 2017, 10:30

Асфальтний завод "Онур" забруднює повітря мікрорайону Рясне

Асфальтний завод Onur

У Рясному концентрація фенолу у повітрі перевищує норму на 28%.

Про це повідомила прес-служба ГО "Розвиток громади".

Незалежне екологічне дослідження повітря поза межею санітарної зони асфальтного заводу "Онур" у мікрорайоні "Рясне", біля житлових будинків, показало небезпечне для здоров’я людей перевищення у повітрі викидів фенолу.
 
ГО "Розвиток Громади", на прохання мешканців Рясного, які потерпають від нестерпного токсичного запаху від асфальтного заводу, у січні цього року звернулaсь до Державної екологічної інспекції у Львівській області щодо перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ "Онур Конструкціон Інтершешинл". Перевірка Державної екологічної інспекції виявила стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що не внесені в наявний дозвіл на викиди. Забруднюють повітря резервуари для зберігання бітуму та твердопаливні котли. За підсумками інспекції, посадову особу "Онуру" притягнули до адміністративної відповідальності та оштрафували на 136 грн.

До 23 травня 2017 року підприємство мало отримати дозвіл на викиди в атмосферне повітря від стаціонарних неорганізованих джерел. До травня ТзОВ "Онур Конструкціон Інтершешинл" не отримали жодного дозволу і
Державна екологічна інспекція продовжила припис до 30 жовтня 2017 року.
 
Зважаючи, на лояльність Держекоінспекції до асфальтного заводу першого
класу небезпеки в межах міста, ГО "Розвиток Громади" замовила незалежну екологічну експертизу повітря на межі санітарної зони і біля житлових будинків у Рясному.

Заміри повітря провели 3,14,16 жовтня на відстані 770м (біля будівель "Львівхімсільмаш") та на відстані 1000 м (біля житлового будинку по вул. Шевченка, 388).
 
Гранично допустима концентрація фенолу (ГДК), відповідно до Гігієнічного нормативу "Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць" від 3 березня 2015 року становить 0,01 мг/м³. У Рясному, де санітарна зона асфальтного заводу
становить 750 м, на відстані 1000 м, біля житлових будинків, рівень фенолу у повітрі складає 0,0128 мг/м³, що у 1,28 рази перевищує норму.
 
Довідка: фенол відноситься до другої групи  високонебезпечних речовин ІІ класу. Це промисловий забруднювач, канцероген, що є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей, провокує утворення злоякісних пухлин.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.