Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Під'їзд

vsviti.com.ua

Четвер, 9 листопада 2017, 17:14

Верховна рада прийняла закон "Про житлово-комунальні послуги"

Під'їзд

Він розмежовує обов’язки і права споживачів і надавачів послуг.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку і будівництва і ЖКГ.

Верховна Рада України у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект №1581-д "Про житлово-комунальні послуги", що демонополізує ринок житлово-комунальних послуг. Закон передбачає прозорий поділ тарифу із зазначенням розміру плати за комунальні послуги та плати власне за послуги з управління.

Документ передбачає право споживача на зменшення розміру плати за ЖКП у разі їх ненадання, надання в неповному обсязі або зниження їх якості. Згідно із законопроектом споживач має право не оплачувати вартість комунальних послуг (крім теплової енергії), якщо ними не користується за період тимчасової відсутності в приміщенні понад 30 календарних днів.

Також законопроект наділяє Кабінет міністрів правом встановлювати лише порядок формування тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами. А конкретні тарифи встановлюють компанії, які, згідно з місцевим конкурсом, отримують право на надання населенню послуг зі збирання, переробки та захоронення відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.