Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перепоховання в Україні

П'ятниця, 17 листопада 2017, 23:05

В Україні скасують для поляків заборону на проведення ексгумації та перепоховань

перепоховання в Україні

Такою є узгоджена рекомендація Консультативного комітету президентів України та Польщі, засідання якого відбулось сьогодні у Кракові.   

Сторони повинні рекомендувати урядам незабаром провести спільну нараду з цього питання.

Про це повідомляє РАР.

"Сторони домовились, що заборона на проведення пошукових робіт та ексгумацію на території України повинна бути скасована, і що спільні ексгумаційні роботи в Україні мають бути відновлені. У цьому контексті сторони погодились рекомендувати своїм урядам провести зустріч віце-прем'єр-міністра Петра Глінського та віце-прем'єр-міністра Павла Розенка", – йдеться у повідомленні.

Обидві сторони також визнали необхідність продовження роботи двосторонньої міжурядової комісії з охорони та відновлення культурної спадщини та оголосили співпрацю з "відповідними місцевими органами влади для спільних інтересів".

Згідно з повідомленням, на зустрічі також обговорювалася "підготовка до візиту Президента Анджея Дуди в Харків, який відбудеться у грудні". У документі, прийнятому після засідання П'ятого консультативного комітету, сторони "підтвердили свою прихильність до зміцнення стратегічного партнерства".

Також представлені позиції та очікування Польщі та України щодо Саміту Східного партнерства ЄС, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі. Зустріч тривала понад чотири години.

Головою польської делегації був голова кабінету президента Кшиштоф Щерски. Українську сторону представляв заступник голови українського президента Костянтин Єлісєєв.

Нагадаємо, що заборону на проведення розкопок та ексгумації для поляків в Україні видали у квітні цього року у відповідь на ряд фактів вандалізму щодо українських пам'ятників у Польщі. Про це детальніше розповів секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета в інтерв'ю Варіантам сьогодні

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.