Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичні посади в Україні

Вісник Кременчука

Понеділок, 20 листопада 2017, 20:17

Шурма вимагає від Кабміну призупинити дію наказу про зміну назв медичних професій

медичні посади в Україні

Нардеп Шурма вимагає від Кабміну зупинити дію наказу Мінекономрозвитку від 26 жовтня, в якому йдеться про скасування ряду медичних посад.

Про це він заявив у виступі в парламенті.

Ігор Шурма наголосив, що вважає цей наказ проявом непрофесіоналізму уряду, який може мати наслідком зростання соціальної напруги в суспільстві. За словами нардепа, окрім посади фельдшера, в наказі йдеться про скасування посад лікаря-терапевта дільничого, лікаря-терапевта підліткового, цехового лікаря, фахівця з фізичної культури.

Шурма не заперечує необхідності приведення назв посад до європейських стандартів, але вважає, що це потрібно робити так, "щоб не перекреслити попередній трудовий стаж працівників". До того ж, деякі з посад, які вже перестали існувати, наприклад, підлітковий терапевт, впроваджувались пару років перед тим, базуючись на світових практиках і технологічних досягненнях, – додав нардеп.

Нагадаємо, раніше Шурма заявив, що наказ Мінекономрозвитку від 26 жовтня, в якому йдеться про скасування посади "фельдшер з медицини невідкладних станів" та замість неї вводиться посада "парамедик", виконати не реально, адже Україні не існує спеціальності "парамедик", як і програм підготовки таких фахівців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.