Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вітольд Ващиковскi

parlamentarny.pl

Вівторок, 21 листопада 2017, 12:18

Ващиковський: заборона на в’їзд українцям до Польщі стала відповіддю на аналогічні дії з боку України

Вітольд Ващиковскi

Міністр закордонних справ Польші Вітольд Ващиковський заявив, що заборона на в’їзд українцям до Польщі стала відповіддю на аналогічні дії з боку України.

Про це повідомило РАР з посиланням на радіо «Trójka», де сьогодні відбувся ефір з Ващиковським.

Відповідаючи на запитання щодо списку українських чиновників, яким заборонено в'їзд до Польщі, Ващиковсський сказав, що Україна раніше ввела заборону на в’їзд поляків.

Журналісти апитали міністра, чи є це свого роду відповіддю на це, він відповів: 

«Так відбувається в політиці, якщо є такого типу заборони, у випадку, коли вдались до антипольських дій».

Ващиковський запевнив, що Польща продовжує підтримувати європейські амбіції України та не підтримує анексії Криму.

"Але ми звернули увагу, що Україна відходить від певних домовленостей, навіть знімає деякі заходи, наприклад, з питань ексгумації", – підкреслив голова МЗС Польщі.

"Після кількох років переговорів та діалогів ми не маємо прогресу, і, як я вже сказав, бачимо навіть регрес".

"Це від України залежить, чи спільно повернемося до переговорів, чи повернемося до реалізації домовленостей ", – підкреслив міністр.

Нагадаємо, Ващиковський нещодавно заявив, що польська політика щодо України, у питаннях історичної правди буде виправлена. Він заявив, що Польща розпочала «процедури, які не дозволяють людям, котрі дмонструють антипольську позицію приїхати до Польщі». Він додав, що під ці санкції потрапили різні люди, які на своїх посадах не допустили до ексгумації і відновлення місць польської пам'яті.

18 листопадпа польські прикордонники не впустили до Польші відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету, повідомивши йому про заборону на в'їзд до країн Шенгенської зони на рік. 

У січні було заборонено в'їзд в Україну меру Перемишля Роберту Хомі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.