Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

існуюче будівництво біля "Полярону"

Google maps (Yurii Vo)

П'ятниця, 24 листопада 2017, 14:48

У Львові поруч із колишнім «Поляроном» хочуть збудувати ще два житлові квартали

існуюче будівництво біля "Полярону"

За дозвіл на зведення двох нових кварталів на Сихові забудовник має виділити землю під школу, проте хто і коли її зводитиме, наразі невідомо.

Про це сьогодні під час засідання виконкому Львівської міської ради повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський.

Сьогодні члени виконавчого комітету розглядали питання «Про затвердження внесення змін до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО «Полярон» на вул. Угорській та ЗАТ «Львівторгбуд» на вул. Тернопільській)».

Під час обговорення Юліан Чаплінський пояснив, що попереднім детальним планом в межах цих вулиць було запроектовано район великої житлової забудови. Втім нещодавно підприємці погодились віддати частину земель під спорудження школи.

«На цих ділянках у підприємців вже було намальоване житло. Нам коштувало надзусиль, щоб переконати їх у тому, щоб вони віддали частини землі під школу з майданчиком і всім необхідним комплексом споруд. Дана територія вже є забудована, там розташований багаторівневий паркінг комплексу «Мальви». Ті зміни, які сьогодні запропоновано до детального плану, – це будівництво офісної споруди, домінанти, яка продовжує замикати середину сформованого проспекту, і ще два квартали зі школою між ними» – пояснив Юліан Чаплінський.

Як зауважив член виконкому Орест Печенко, згідно з новим детальним планом, який пропонували затвердити, кількість мешканців, що проживатиме у даному масиві, збільшиться з 3000 до 9000 людей.

Відтак у членів виконкому постало питання, хто саме і коли зобов’язується звести школу поруч із житловими комплексами, проте Юліан Чаплінський відповісти на нього не зміг.

«Це питання є дуже важливим, адже, до прикладу, масив на вул. Княгині Ольги забудований, а дитячого садочка як не було, так і дотепер нема. Тому треба ставити питання перед забудовником: хто саме і коли будуватиме школи і дитсадки?», – додав секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило.

Також у членів виконкому виникли сумніви, чи витримає додаткове навантаження новий колектор, який встановили на Сихові минулого року. На це Юліан Чаплінськи відповів:

«Така експертиза не проводиться на детальні плани, бо детальні плани – це первинний документ, який вносить уточнення чи певні зміни до генплану. Експертизу роблять вже на робочий проект. Очевидно, наступний крок підприємця – це отримання містобудівних умов й обмежень. Після цього він повинен зібрати всі технічні умови, в тому числі й на каналізування і водопостачання. Це вирішуватиметься найближчим часом. Можна дати доручення Львівводоканалу, щоб це питання взяли вони на контроль і сказали, чи дають вони дозвіл на підключку до колектора, чи ні», – наголосив він.

Відтак питання про внесення змін до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською перенесли на наступне засідання виконавчого комітету.

Зазначимо, територію колишнього заводу «Полярон» (вул. Угорська)  та прилеглих до нього вул. Тернопільську та Луганську сьогодні забудовують житловими комплексами.

Нагадаємо, Юліан Чаплінський також сьогодні повідомив, що до 2025 року у Львові зведуть 6,5 млн метрів квадратних житла. Майже 35% із цієї площі передбачено саме на Сихів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.