Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пікет міськради

П'ятниця, 1 грудня 2017, 15:00

Львівську міськраду пікетували через скандал на безпековому форумі

пікет міськради

Учасники АТО вимагають покарати організаторів  Львівського безпекового форуму через позначення на карті ДНР і ЛНР.

Сьогодні у Львові під стінами Львівської міської ради відбувся пікет учасників АТО та голів громадських організацій, передає кореспондент Варіантів.

Понад 20 активістів зібралися біля міськради з вимогою притягнути до відповідальності осіб, які позначили на карті невизнані Донецьку та Луганську народні республіки.

«На безпековому форумі організатори презентували карту України, на якій зона антитерористичної операції та окуповані території Донецької та Луганської областей були позначені як People’s republics of Donetsk and Luhansk (Народні республіки Донецька і Луганська – ред.).

Для нас справа честі і гідності відстояти українські рубежі, а тих, хто віддає території своєї країни задля незрозумілих цілей або політичного піару, чекає смітник історії. Тому ми наполягаємо на притягнені до відповідальності осіб, які у Львові є апологетами гібридної війни для України та українців», – заявив представник від громадських організацій Володимир Шамрай.

Учасники акції зареєстрували у канцелярії мерії звернення до міського голови.

Нагадаємо, що вчора, 30 листопада, Олег Синютка назвав Львівський безпековий форум провокацією та елементом гібридної війни через карту, на якій окуповані території на Сході України були підписані як People’s republics of Donetsk and Luhansk (Народні республіки Донецька і Луганська).

З цього приводу Олег Синютка подав заяву у СБУ. Наразі слідчі перевірять факти, викладені у зверненні, а у рамках перевірки будуть опитані організатори форуму.

Також, як про це повідомила Мирослава Гонгадзе у коментарі кореспонденту Варіантів, голова Львівської ОДА Олег Синютка не повинен був влаштовувати скандал на Безпековому форумі у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.