Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівводлоканал

Понеділок, 4 грудня 2017, 15:06

З грудня львів'яни самостійно платитимуть за повірку лічильників

Львівводлоканал

Відтепер вартість повірки лічильників не входитиме у склад тарифів на воду.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг перерахувала вартість тарифів для ЛМКП «Львіводоканал» та вилучила витрати, пов’язані з обслуговуванням та повіркою загальнобудинкових та індивідуальних лічильників.

Відтак, з грудня тариф на централізоване постачання холодної води, водовідведення для львів'ян зменшиться на 3,92% з 13,42 грн/м³ до 12,95 грн/м³.

Однак, відтепер повірку лічильників мають проводити їхні власники. Раніше вартість цієї послуги була закладена у тарифах і складала 47 копійок на кожний використаний кубічний метр води.

Як наголосили у «Львіводоканалі», з моменту розпломбування лічильника на його повірку відводиться 30 днів. У цей час нарахування за отримані послуги проводитимуть за середнім показником використаної води впродовж трьох попередніх місяців. А потім, якщо повірку не провели вчасно – згідно із нормою, залежно від кількості зареєстрованих у квартирі людей.

Додамо, вартість повірки та ремонту лічильників залежить від діаметра, кількості лічильників, потреби робіт з демонтажу-монтажу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.