Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Хміль

Понеділок, 4 грудня 2017, 18:59

У запровадженні нових обмежень на міжнародні посилки зацікавлені лише торгівельні мережі – Хміль

Михайло Хміль

Нардеп Михайло Хміль виступив проти будь-яких поправок до Митного і Податкового кодексів, що обмежать чинний ліміт безмитних міжнародних поштових відправлень.

Секретар комітету з питань промполітики та підприємництва, народний депутат Михайло Хміль виступає проти спроб ввести нові обмеження на пересилку товарів у міжнародних поштових і експрес-відправленнях, адже вбачає в таких ініціативах лобізм з боку великих торговельних мереж, який в залишку призведе до додаткових втрат для держбюджету та обмежить доступ українців до інтернет-магазинів. Про це він розповів у інтерв'ю Варіантам.

"Я виступаю категорично проти будь-яких поправок до Митного і Податкового кодексів з метою обмеження чинного ліміту безмитних міжнародних поштових відправлень" – заявив Хміль.

Це, на думку нардепа, суперечить зобов'язанням, що взяла на себе Україна згідно з міжнародними угодами.

"Йдеться про Міжнародну Конвенцію про спрощення і гармонізацію митних процедур 1973 р., до якої Україна приєдналась у 2011 р., і яка зобов'язує Митну службу передбачити заходи для максимально можливого спрощення процедури стягнення мита та податків стосовно товарів, які містяться в поштових відправленнях", – роз'яснив він.

До того ж такі пропозиції є однозначно лобістськими, адже обмежують доступ українців до закордонного ринку товарів, перед усім інтернет-магазинів.

"Люди купують за кордоном тому, що аналогічний товар в Україні коштує суттєво дорожче. Останнє є наслідком того, що в ціну товару у роздрібі закладаються космічні надбавки торговельних мереж, – продовжує Хміль. – Сьогодні діє норма безмитного ввезення в Україну посилки до 30 кг на суму 150 євро в добу. Йдеться не про підакцизний товар, а про товари загального вжитку. Жодної загрози економіці в цьому немає", – наголосив Хміль.

І останнє: якщо прорахувати видатки держави по адмініструванню таких ініціатив, то як доводить досвід країн, які свого часу вдались до аналогічних заходів, вони значно перевищать прибутки.

"Знаю, наскільки зараз складна ситуація з кадрами в державній Митній службі, а тому нескладно передбачити появу довжелезних черг та створення інших незручностей у випадку, якщо різко збільшиться кількість посилок, що обкладаються митом. У результаті це не так збільшить надходження до казни, як призведе до того, що бізнес поштових відправлень почне тікати в тінь" – зазначив народний депутат.

Зауважимо, в Україні встановлено безмитний ліміт міжнародних поштових відправлень 30 кг на суму 150 євро в день. З ініціативи Асоціації підприємств інформаційних технологій України, яка представляє інтереси великих виробників, дистриб'юторів та імпортерів електроніки, в парламенті зареєстрований законопроект, яким пропонується обмеження ліміту 30 кг на суму 150 євро в місяць.

Кабмін виступив з ініціативою обмежити безмитний ліміт до трьох поштових відправлень 30 кг на одну адресу протягом місяця. Михайло Хміль зареєстрував законопроект, у якому пропонується збільшити ліміт поштових міжнародних відправлень до 50 кг на суму 200 євро в день.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.