Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Паспорт громадянина України

Вівторок, 5 грудня 2017, 11:56

У Львові протерміновано видачу майже 6000 паспортів

Паспорт громадянина України

Затримка у видачі паспортів у ЦНАПах Львова є через популярність послуги.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З початку року понад 30000 осіб оформили паспорт у ЦНАПах Львова. Так як суб’єктом надання цієї послуги є Міграційна служба, то в ЦНАПах, як і в інших відповідних структурах, через підвищений попит є значні затримки у видачі паспортів. 

Так у листопаді надано 4779 послуг оформлення і видачі паспортів у львіувських Центрах надання адміністративних послуг.

"Станом на 30 листопада, враховуючи статистичні дані, є значне протермінування адміністративних послуг з оформлення, видачі та обміну паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм вперше після досягнення 14-річного віку, суб’єктом надання яких є територіальні підрозділи ГУ ДМС у Львівській області. Загальна кількість протермінованих заяв на отримання цих послуг – 5 865, що на 37% більше протермінованих результатів адміністративних послуг, ніж минулого місяця. Зокрема протерміновано: Шевченківський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 1 856 заяв, Залізничний відділ ГУ ДМС у Львівській області – 1 058 заяв, Сихівський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 1035 заяв, Личаківський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 998 заяв, Франківський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 918 заяв", – звітують у департаменті адміністративних послуг Львівської міської ради.

Відповідно до наказу Державної міграційної служби України від 3 листопада 2016 р. № 280, вартість оформлення паспорта громадянина України в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 279 грн, до 10 робочих днів – 366 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 557, 32 грн, до 7 робочих днів - 810,32 грн.

Перелік необхідних документів для оформлення паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України для виїзду за кордон є на сайті Львівської міської ради. 

Нагадаємо, у Центрах надання адміністративних послуг Львова почали видавати біометричні паспорти з 5 січня. Додамо, що у жовтні була дещо менша кількість паспортів видачу яких протермінували.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.