Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Шеремета

Вівторок, 5 грудня 2017, 16:04

Поляки не змінили позиції щодо нев'їзного Шеремети після німецького вояжу

Святослав Шеремета

Польське МЗС прокоментувало інформацію щодо поїздки Святослава Шеремети у Німеччину після заборони перебування у Польщі

Про це повідомляє Польське радіо.

Прес-служба МЗС Польщі прокоментувала інформацію про те, що Шеремету, якому Варшава у листопаді зборонила в’їзд до Польщі та Шенгенської зони, вчора впустили до Німеччини.

"Заборона на в’їзд до Польщі секретарю Державної міжвідомчої комісії з питань увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі залишається чинною, нам не відомо про мотиви, на які опирався німецький консул, котрий видав йому Шенгенську візу", – заявили польські дипломати.

Як з’ясувало польське дипломатичне відомство, хоча у зв’язку із забороною в’їзду на територію країн діє також заборона в’їзду до Шенгенської зони, подібна ситуація не виключає можливості видачі державою Шенгенської зони особі, щодо якої діє заборона, "так званої візи Шенген з обмеженою територіальною юрисдикцією". Підкреслено, що йдеться про випадки, коли цього вимагає інтерес держави або є особливі гуманітарні міркування.

"Нам не відомо про мотиви, на які опирався консул Федеративної Республіки Німеччина, котрий видав таку візу українському чиновнику, відповідальному за блокування пошукових робіт та ексгумацій останків польських жертв воєн та переслідувань на території України та безпосередньо причетному до увічнення збройних формувань, які колабораціонували з ІІІ Рейхом", – наголосили в МЗС Польщі. 

Нагадаємо, у середині листопада його не впустили до Польщі. Тоді у нього також була Шенгенська віза, яку видала Німеччина. Святославу Шереметі польські прикордонники повідомили, що йому заборонено в'їзд на рік в Польщу та у зону Шенгену. В інтерв'ю Варіантам Святослав Шеремета пояснив причину таких дій поляків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.