Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет під облрадою

Середа, 6 грудня 2017, 16:29

Львівські підприємці пікетували будівлю Львівської ОДА

пікет під облрадою

Сьогодні під Львівською ОДА представники Комітету підприємців Львівщини влаштували акцію протесту.

Про це повідомив кореспондент Варіантів з місця події.

Сьогодні о 13:30 год. представники малого та середнього бізнесу Львова та області долучилися до Всеукраїнської акції протесту бізнесу під гаслом «Ні блокуванням! Бізнес України вимагає відмінити блокування податкових накладних!», влаштувавши мітинг під Львівською облдержадміністрацією.

Протестувальники привезли з собою шини, залізні діжки, прапори та колонки з музикою.

За словами голови ГО «Комітету підприємців Львівщини» Андрія Дячишина, підприємці намагаються домогтися того, щоб місцеві ради долучилися до вирішення проблеми, яка виникла з липня цього року щодо блокування реєстрації податкових накладних.

«Така акція сьогодні проходить в кількох містах України, а саме: в Києві, Полтаві, Дніпрі та Харкові. З 1 липня вступили в дію критерії, видані Міністерством фінансів, за якими одні підприємства отримали індульгенцію, тому що вони є великими платниками, їх це не стосується (блокування реєстрації податкових накладних, – ред.). А інші підприємства отримали такий негатив, як блокування податкових накладних», – наголосив Андрій Дячишин.

Він пояснив, що це блокування принесло для малих підприємців втрату контрактів, адже з ними не хочуть працювати їхні контрагенти через неможливість оформити кінцеву документацію, а «підприємства-покупці такої продукції чи послуг не отримують додаткового кредиту, бо він не зареєстрований і відповідно на цю суму збільшується сума сплати до бюджету, хоча ці гроші в бюджеті вже є, бо всі кошти, які ми обліковуєм за ПДВ, вже були на спецрахунках держави».

Андрій Дячишин додав, що підприємці просять обласну раду дослухатися до звернення і звернутися до Верховної Ради, до її профільних комітетів і підтримати вимоги представники малого та середнього бізнесу.

«Наша вимога є дуже простою – це скасування режиму блокування, скасування критеріїв», – прокоментував Андрій Дячишин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.