Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

алкогольні вироби

П'ятниця, 8 грудня 2017, 11:35

У 2018 році майже на 30% зростуть акцизи на цигарки та алкоголь

алкогольні вироби

Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України.

Вчора Верховна Рада затвердила законопроект "Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році". 

Це рішення підтримали 252 народні депутати.

Згідно із прийнятими змінами, ставки екологічного податку з урахуванням індексу споживчих цін збільшаться на 11,2%, а ставки рентної плати за користування надрами, за спеціальне використання води та використання лісових ресурсів – на 16,8%.

Крім того, закон передбачає до 2025 року поступово підвищити ставки акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів.

Зокрема, в 2018 році підвищення буде в середньому на 29,7%, а в наступні роки – на 20% до рівня, еквівалентного 90 євро за 1000 штук.

Також до 2022 року скасовується податок на додану вартість та акциз на операції з ввезення на територію України електромобілів.

Нагадаємо, у червні цього року уряд схвалив введення електронної системи контролю за обігом алкоголю та тютюну.

А у березні в Україні набули чинності нові ставки акцизів на міцний алкоголь.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.