Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Парк Франка

П'ятниця, 8 грудня 2017, 11:56

У парку Франка може постати перший пам'ятник

Парк Франка

За ініціативою львівського ВНЗ у парку планують увіковічнити громадсько-політичного діяча Івана Боберського.

Про це у коментарі Варіантам розповів провідний спеціаліст сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління секретаріату Львівської міської ради Петро Качараба:

"До нас звернулась інціативна група, що складається з працівників Львівського державного університету фізичної культури імені Боберського. Вони пропонували 3 варіанти місця розміщення цього пам'ятник: напроти входу до стадіону "Скіф" (на вулиці Личаківській), перетин вулиць Слова-цького-Січових Стрільців та у парку Франка. У парку поряд з головною алеєю, зі сторони вулиці Крушельницької є клумба, що ніде не задіяна, квіти на ній не ростуть."


Як додав Петро Качараба, на громадських слуханнях було 16 людей, – вони проголосували за встановлення пам'ятника у парку Франка, на місці клумби що поряд з вулицею Крушельницької.

Нагадаємо, що 4 грудня у Львівській міській раді провели громадські слухання присвячені встановленню пам'ятника Івану Боберському.

Пам’ятник хочуть приурочити до 100-річчя Західноукраїнської народної республіки та 145 років з Дня народження Івана Боберського.

Довідка

Іван Боберський (1873-1947) — український педагог, організатор, фундатор, теоретик і практик української національної фізичної культури, організатор сокільсько-січового руху, автор підручників з фізичного виховання молоді. Автор назви всеукраїнської організації "Пласт". Голова товариства "Сокіл-Батько" (1908—1918), член Бойової управи і четар Українських Січових Стрільців.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.