Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

водопостачання

Понеділок, 11 грудня 2017, 13:58

Після аварії під Винниками воду подали вже до всіх будинків, – Львівська міськрада

водопостачання

Аварію на трубопроводі вже лікдвідували, однак у Львіводоканалі ще працюють над налагодженням гідравлічного режиму мережі.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк, передає кореспондент Варіантів.

Аварію, що виникла у п'ятницю ввечері на водопроводі "Золочів – Львів" у районі села Чижиків (неподалік від Винник), вже ліквідували. Зараз комунальники займаються розповітренням системи та налагодженням гідравлічного режиму функціонування мережі.

"Це був прорив старого водопроводу, який збудований ще 30 років тому. Аварію ліквідували вчора ввечері, почалось відновлення водопостачання. У Винниках відновили постачання води в ніч на сьогодні, станом на ранок відновлено 80% всього водопостачання. Станом на зараз вода подана до всіх будинків, єдине, що потрібно, аби тиск піднявся і вода дійшла до квартир", – розповіла Ірина Маруняк.

Втім у Львові все ще окремі мікрорайони, в яких є проблеми з постачанням води: вулиці поблизу Високого Замку, вул. Ірини Вільде, вул. Дорога Кривчицька, вул. Лисенка, вул. Теліги.

Для мешканців, які ще не отримують воду, працюють водовозки:

1. вул. Лісна  Лисенка

2. вул. Довбуша  Кривоноса

3. вул. Ніжинська  Мучна

4. вул. Грицая  Олени Теліги

5. вул. Ніщинського  Дорога Кривчицька

6. вул. Ірини Вільде

Як зазначив директор ЛМКП "Львівводоканал" Валентин Вольський, до аварійних робіт на водопроводі залучили понад 60 комунальників. Також він запевнив, що подана вода є якісною, її можна вживати без застережень.

"Розійшовся заводський шов, який був зварений на зоводі, не на місці, коли робили цю магістраль. Його ми повністю відновили, вирізали і зробили новий. Майже півтори доби працювали на ділянці 28 людей. Ще понад 30 людей ми залучили, коли шукали місце самої аварії. Щодо якості води, то її можна спокійно пити. Вода контролюється цілодобово, ми регулярно робимо аналізи. Якщо буде неякісна вода, то ми відразу інформуємо населення і припиняємо подачу води", – зауважив Аалентин Вольський.

Зазначимо, упродовж вихідних питну і технічну воду до окремих мікрорайонів Львова постачали 17 водовозками.

В першу чергу доставляли воду в медінститут, госпіталь, інфекційну лікарню, геріатричний центр, диспансер ендокринологіїі, в котельню на вул. Чернігівській, 7, також у гуртожитки на вул. Пасічній та Медової печери.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.