Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Порохова вежа

velukuy.blogspot.com

Четвер, 14 грудня 2017, 18:47

Львівських архітекторів хочуть вигнати з Порохівки

Порохова вежа

Львівська облрада готується припинити договір оренди з Львівською обласною організацією спілки архітекторів України.

Сьогодні комісія комунального майна і приватизації Львівської обласної ради розглянула звернення лист-звернення Львівського обласного осередку Національної спілки архітекторів України щодо права на користування усією будівлею на вул. Підвальній, 4 у Львові. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як повідомив комісії начальник управління майном спільної власності облради Микола Бандра, уже є рішення Львівської обласної ради на тему використання будівлі на вулиці Підвальній, 4 (більше відомій як Порохова вежа):

для використання приміщення першого поверху – провести комерційний конкурс;
приміщення другого поверху – надавати в оренду Спілці архітекторів на пільгових умовах (1 гривня на рік);
приміщення третього (актовий зал), – надавати для різних структур обласної ради, організацій бажаючих там проводити заходи, в тому числі спілці архітекторів.

Він додав, що Львівська обласна організація Національної спілки архітекторів відмовляється виконувати рішення ЛОР, а саме укладати договір оренди на пільгових умовах.

"Тому зараз потрібно шукати правовий вихід з ситуації", – резюмував Бандра.

Відтак, комісія комунального майна одноголосно прийнала рішення підготувати проект рішення про відмову ЛОО Національної спілки архітекторів про користування будівлею, а в подальшому – окремого проекту рішення про припинення договору оренди другого поверху. Обидва рішення заплановано винести на голосування під час сесії облради.

Як припустив голова комісії Ігор Комарницький, перший поверх потрібен спілці для ресторану.

Депутати-члени комісії комунального майна облради не виключають у подальшому надання частини приміщень порохової вежі в оренду іншим громадським організаціям.

Додамо, що у 1956 році будівлю передали в довготермінову оренду Львівській національній спілці архітекторів України, а з 1991 року – їй в безоплатне користування.  У 2004 році Спілка уклала угоду про спільне користування майном з рестораном, власником якого тоді був тодішній  начальник управління охорони культурної спадщини і культурних цінностей департаменту Львівської обласної державної адміністрації Валерій Потюк. У 2013 році на Спілка архітекторів скаржилась  на поведінку адміністрації ресторану. Весною цього року ресторан закрили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.