Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 19 грудня 2017, 17:55

На спорудження Меморіалу Небесної Сотні у Львові потрібно 1 млн грн

Львів

Будівництво меморіалу Небесної Сотні планують завершити до кінця 2018 року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Як заявив начальник управління архітектури й урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський, будівництво і облаштування меморіалу пам’яті Небесної Сотні у Львові планують завершити до кінця 2018 року, вартість всіх робіт становитиме не менше 1 мільйон доларів.

"У 2014-2015 роках було створено робочу групу по розробці завдання для конкурсу на кращу ідею вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, куди входили представники різних громадських організацій. Результатом цієї групи стало оголошення конкурсу на найкращу ідею вшанування Небесної Сотні. Для меморіалу пропонується локація валів по обидва боки від вулиці Кривоноса, тобто в історичному центрі міста", – наголосив Юліан Чаплінський.

Він зазначив, що проект складається з двох частин: пішохідного моста і площі з стелою у сквері, між пагорбами вздовж вул. Кривоноса буде пішохідний міст з пандусом, який виводитиме на терасу зі сторони вул. Замкової, де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної Сотні. 

"З весни ми готові розпочинати будівництво Меморіалу Небесної Сотні. Орієнтовний час будівництва такого меморіалу – до кінця 2018 року, але ми будемо намагатися встановити меморіал до чергової річниці Майдану", – додав Юліан Чаплінський.

Зазначимо, міська рада оголосила про проведення конкурсу на кращу проектну пропозицію облаштування меморіалу пам’яті Небесної Сотні у Львові ще у 2015 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.