Варіанти,  20 грудня 2017

Христина Процак: Ми пишемо не про Садового, а про події в місті

Розмова з очільницею прес-служби Львівської міської ради Христиною Процак.

Варіанти розмовляють з начальницею відділу "Прес-служба" управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради Христиною Процак.

Чому в Львівської міськради дві прес-служби і чим чим відрізняється відділ "Прес-служба" від управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради?

Маємо дві прес-служби тому, що один відділ працює з виконавчою структурою, інший – з депутатським корпусом.

Які основні функції виконує прес-служба Львівської міської ради? Чи ефективна її робота сьогодні?

Основні функції – це комунікування з журналістами та висвітлення інформації про важливі події з життя міста. А про ефективність я не можу нічого сказати, оскільки це буде суб'єктивне судження. Це може підтвердити якесь соцопитування або ж фахівці.

Ви висвітлюєте діяльність міського голови Львова Андрія Садового чи ще когось?

Прес-служба висвітлює діяльність виконавчої гілки влади в Львівській міськраді, тобто, усіх посадовців, ЛКП, а також підпорядкованих структур. Також радо надаємо допомогу колегам з різноманітних ГО чи об'єднань.

Наскільки складно писати про Садового?

Це не зовсім коректне питання, оскільки ми пишемо не про Садового, а про події в місті, розвиток міста тощо. А те, що часто спікером цих тем є міський голова Львова, то це природньо.

Чи існує сьогодні певне протистояння між прес-службами Андрія Садового та голови ЛОДА Олега Синютки?

Кожна прес-служба має свою сферу роботи та висвітлення. Наша прес-служба має за завдання висвітлювати події з життя міста Львова.

Який колектив прес-служби Львівської міської ради?

У колективі прес-служби Львівської міськради працює вісім працівників різного віку та освіти. Інформацію про кожного працівника можна знайти на сайті ЛМР в рубриці "познайомся з посадовцем" або "влада".

Чи існує у Вас практика залучення до роботи студентів чи якась громадська діяльність з можливістю працевлаштування?

У Львівській міськраді діє програма стажування "перший кар'єрний крок". Ми радо залучаємо до стажування студентів і, власне, більшість працівників прес-служби саме таким чином залишились на роботі після успішного стажування. Щороку ми маємо десь 20-30 стажерів.

Хто буде наступним міським головою Львова?

Голову міста обирає громада. Яким буде вибір громади у 2020 році я не можу сказати, бо це, зрештою, передчасне питання. Ще навіть не оголосили виборчу кампанію.

автор: Вадим Крисько

фото: Фб Христини Процак

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.