Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичні картки

Четвер, 21 грудня 2017, 15:57

У 2018 році в лікарнях Львівщини запровадять електронну картку пацієнта

медичні картки

Е-картку пацієнта запроваджуватимуть у межах програми "Електронна Львівщина", на яку сьогодні депутати облради виділили 10 мільйонів гривень.

Відповідне рішення прийняли сьогодні під час позачергової сесії Львівської обласної ради, передає кореспондент Варіантів. "За" проголосували 66 депутатів.

Сьогодні, 21 грудня, депутати затвердили регіональну Програму інформатизації "Електронна Львівщина" на 2018-2020 роки. 

Обсяг фінансування програми у 2018 році становить 10 мільйонів гривень.

Як зазначив голова комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики Львівської облради Андрій Ковч, програма передбачає запровадження у наступному році електронних карток пацієнтів, у які вноситимуть усі медичні дані про пацієнта. На це з обласного бюджету скерують 4,2 млн грн.

"В е-картки вноситимуть усі медичні дані про людину – група крові, алергічні схильності, діагнози, лікування тощо. Це є важливо, адже така електронна база спрощуватиме лікарям пошук потрібної інформації. Особливо тоді, коли задля порятунку життя, інформацію потрібно отримати дуже оперативно", – розповів Андрій Ковч.

Згідно з програмою, наступного року на Львівщині мають створити базу даних щодо стану надання соціальних гарантій учасникам АТО та членам їхніх сімей; централізованої системи баз даних в єдиному сільськогосподарському  просторі; автоматизованої системи моніторингу соціально-економічного розвитку області.

Також у 2018 році на території області збираються забезпечити місцеві органи виконавчої влади й органи місцевого самоврядування Wi-Fi.

Нагадаємо, сьогодні депутати обласної ради також затвердили бюджет  Львівщини на 2018 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.