Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛКП

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:38

Міськрада частіше перевірятиме фінансову діяльність ЛКП

ЛКП

Фінансову діяльність найбільших львівських комунальних підприємств тепер перевірятимуть не щоквартально, а щомісяця.

Відповідне рішення прийняли сьогодні під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 22 грудня, виконком міської ради затвердив Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів львівських комунальних підприємств.

Як зазначила під час обговорення директорка департаменту економічного розвитку міськради Ірина Кулинич, відтепер для 8 найбільших комунальних підприємств Львова діятиме окрема процедура контролю щодо фінансових планів.

"Щодо прибутку підприємств, то ми вказали тут "збиток", ми не чітко пишемо, що комунальні підприємства не можуть бути прибутковими. Але якщо навіть будуть збитки, то підприємства повинні працювати, щоб збитки кожного місяця у них зменшувались",  зазначила Ірина Кулинич.

Також заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків пояснив, що раніше фінансову діяльність комунальних підприємств перевіряли щоквартально. Тому тепер у мерії вирішили змінити регулярність контролю.

"Фінансовий план повинен базуватися на факті трьох кварталів і прогнозі четвертого кварталу. Раніше він базувався на факті першого кварталу плюс три прогнози. Відповідно, на прогнозах будувати прогноз – це дуже розмито. Тому ми підійшли до цього з іншого боку, щоб мати точніші дані. Тепер буде щомісячний контроль, а не щоквартальний, завдяки якому можна буде відслідковувати, наскільки підприємства правильно чи неправильно працюють по своїх бюджетах. Тобто це є фактично зміна контролю", – пояснив Геннадій Васьків.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився виділити більше 5 млн грн для шістьох комунальних підприємств міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.