Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Орест Фурдичко

Неділя, 31 грудня 2017, 12:23

НАБУ затримало екс-голову Львівської облради Фурдичка на хабарі

Орест Фурдичко

Вчора, 30 грудня, у Києві детективи НАБУ затримали за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка.

Про це повідомив блогер Євген Шевченко. 

Фурдичка затримали під час отримання 300 тис. доларів від приватного підприємця.

Загалом Фурдичко нібито вимагав у нього 500 тис. доларів "за обіцянку не перешкоджати законній діяльності приватного підприємця, пов'язаній із використанням земель фонду Національної академії аграрних наук України, - стверджує Шевченко. 

Детективи НАБУ затримали Ореста Фурдичка в його службовому кабінеті. Вони провели обшуки у його робочому кабінеті та вдома. Орест Фурдичко, за попередньою інформацією, затримали за підозрою у вимаганні хабара.

Орест Фурдичко з початку 90-х очолював лісову галузь Львівщини. У 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – голова Львівської облради. У 1998-2002 – народний депутат, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища. У травні 2017 президент Порошенко нагородив його орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.