Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 2 січня 2018, 11:30

З січня 2018 року в Україні ввели систему біометричного контролю

пункт пропуску

Держприкордонслужба з 1 січня 2018 ввела фіксацію біометричних даних громадян 70 держав.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Державна прикордонна служба України з 1 січня 2018 року ввела фіксацію біометричних даних іноземців та осіб без громадянства з 70 держав.

"Запуск системи фіксації біометричних даних – це ще один крок щодо покращення безпекової складової при перетинанні кордону та вдосконалення системи прикордонного контролю. Адже головна її мета – забезпечення національної безпеки країни, посилення контролю за в'їздом та виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території нашої держави", – йдеться у повідомленні.

Відтак, прикордонники обов’язкову фіксацію біометричних даних застосовують у відповідності до визначеного МЗС переліку 70 країн, у тому числі Росії, які віднесено до категорії ризику. Решта іноземців – за результатами аналізу та оцінки ризиків.

Загалом з початку року за системою фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства прикордонники оформили понад 2700 осіб, близько 500 із них – громадян Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.