Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

протест "Експресу"

expres.ua

Четвер, 4 січня 2018, 12:18

Протест під Львівською ОДА: журналісти "Експресу" звели барикади із газет

протест "Експресу"

Журналісти та керівництво "Експресу" протестують проти відмови Укрпошти доставляти читачам газети.

Про це йдеться на сайті газети "Експрес".

Сьогодні, 4 січня, журналісти всеукраїнської газети "Експрес" під стінами Львівської ОДА влаштували акцію протесту "Червона картка для Гройсмана".

Причиною пікету стала, за словами журналістів, відмова Укрпошти доставити тисячі екземплярів газети.

"У нас є чинний договір з підприємством "Укрпошта", заснованим державою. Згідно з ним, ми маємо обов"язок поставляти людям газети нашої компанії. Ми справно виконуємо свої обов'язки, але "Укрпошта" без пояснення причин раптом відмовилося виконувати свої обов'язки. Держпідприємство, держава зібрали з людей гроші, але відмовляються виконати оплачену людьми роботу –доставити їм газети. Чому? Тільки тому, що їм не подобається те, що ми пишемо. Людям подобається, а державі – ні. Ми прийшли висловити протест: люди мають право читати ті газети, які хочуть, а не ті, які призначить держава", – заявили журналісти.

Як зазначив у коментарі "Детектору медіа" директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади "Укрпошти" Михайло Василенко, інформація про "політичні утиски не відповідає дійсності". А керівництво "Експресу" саме не уклало договору з "Укрпоштою" на розповсюдження газет.

"Інформація про політичні утиски є сміховинною та не відповідає дійсності. Так, ПАТ "Укрпошта" веде комерційний спір з ТзОВ "Експрес Медіа сХаб". Причинною спору є несплата в повному обсязі за послуги "Укрпошти". Крім того, з вересня поточного року Львівська дирекція ПАТ "Укрпошта" неодноразово зверталася до ТзОВ "Експрес Медіа сХаб" з пропозицією укласти типовий Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 р. Однак станом на 28.12.2017 р. вищезазначений договір не підписаний.

У зв’язку з небажанням Видавця підписати необхідний Договір – доручення, а також неоплатою за включення до Каталогу видань України "Преса поштою", ПАТ "Укрпошта" прийнято рішення про повернення коштів передплатникам. Тому пропонуємо у період до 31 грудня 2017 року звернутися у відділення поштового зв’язку для отримання коштів за оформлену передплату на 2018 рік. Після завершення вказаного періоду та без укладення нового договору з видавцем, Укрпошта не матиме права повернути кошти, сплачені за передплату", – зазначив Михайло Василенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.