Юрій Семашко,  9 січня 2018

Нардепи та вертепи

Львівські політики щедро діляться святковими емоціями у власних фейбуках.

Різдвяні традиції не минули безслідно для Facebook-сторінок львівських політиків, які не тільки приймали колядників з вертепами, але й самі вертепували і навіть ліпили вареники колядуючи. Варіанти зібрали у дайджест їхні святкові фото і відео.

Найтрадиційнішим для Різдва декором інтер'єpу є світлиця Володимира Парасюка, де підлога щедро встелена сіном. Дещо дисонансно з цим вглядає декорований камін, як у Європі чи США.

Оригінальне святкове фото також і в народного обранця Андрія Антонищака, який ще 1 січня прикрасив свою сторінку фотографією з поїздки на Святу Землю – до ріки Йордан (мінус до нардепівської карми за російськомовний мерч, хоча це бездіяльність якогось українського міністерства чи, наприклад, !Фесту). 

Його колега з "Блоку Петра Порошенка" Оксана Юринець приймала у гостях волонтерський вертеп і народну депутатку Ганну Гопко. 

А до Андрія Парубія завітав у гості нардеп-народнофронтівець Микола Величкович (крайній ліворуч). Вони разом послухали колядників з молодіжної громадської організації "Спадщина", – у юнацтві спікер також вів у ній діяльність, був співзасновником.

Поблизу вертепу сфотографувався i їхній однопартієць Микола Кадикало.

До Богдана Дубневича прийшло аж два вертепи. Обидва колективи сфотографувались з ним на пам'ять.

Дещо прогресивнішим є народний обранець з Самопомочі Лев Підлісецький. Він застрімив львівський вертеп, який виступав, зокрема, і у галареї "Дзиґа".

Найвідоміша депутатка від Самопомочі, але уже обласної ради, Парасковія Дворянин зафільмувала ліплення вареників колядуючи.

Депутат від Самопомочі Іван Собко фотографував дитячий вертеп, який до нього завітав, просто на порозі помешкання.

Професійний вертеп побував у Михайла Гички. Придивіться: позаду депутата помітно голову грифу гітари, ліворуч від нього жінка зі скрипкою, а ще з ними є акордеоніст, – у Михайла Гички колядували кращі співочі колективи Пустомитівщини та депутати Пустомитівської районної ради.

А свободівець Олег Панькевич згадує свої юнацькі роки та публікує вертепне фото 1991 року, де він (третій праворуч) разом з однокурсниками-учнями Бродівського педагогічного училища.

І поки у нього триває ностальгія, однопартійців Маркіяна Лопачака, Андрія та Олега Тягнибоків розважав головний вертеп львівського політикуму, в якому ролі грали депутати Львівської міськради: Григорій Козловський (Цар), Андрій Рікота (також Цар) і Андріян Гутник (Єврей).

На титульному фото прес-служби ЛОДА: сьогоднішній виступ волонтерського вертепу під час апаратної наради у Львівській облдержадміністрації, що можна подивитись на відео: 

Решта фотографій з Facebook-сторiнок Володимира Парасюка, Андрія Антонищака, Оксани Юринець, Володимира Парубія, Миколи Кадикала, Богдана Дубневича, Івана Собка, Михайла Гички, Олега Панькевича, Андріяна Гутника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.