Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перекриття руху

Патрульна поліція Львівщини

Середа, 10 січня 2018, 10:05

"Човники" перекрили Шегині та Раву-Руську. ОНОВЛЕНО

перекриття руху

"Човники" безперервно ходять пішохідним переходом, що перед пунктом пропуску "Шегині" та "Рава-Руська".

Про це повідомила Варіантам речниця патрульної поліції у Львівській області Катерина Рибій.

Сьогодні, близько 09:40 год., близько двох десятків так званих "човників", які обурені новими податковими обмеженнями на часте ввезення товарів з-за кордону, перекрили рух пунктом пропуску "Шегині".

"У Шегинях мітингувальники почали акцію. Там вже працює польське телебачення. Патрульні також поспілкувались із керівником акції на Шегині про те, що протягом 30 хв робитимуть запуск – по 10 автівок для того, щоб не було сутичок між активістами та людьми, які стоять в черзі",  зазначила Катерина Рибій.

Наразі відео з онлайн-камер спостереження у Шегинях недоступне. Втім станом на 08:00 год., згідно з даними Держприкордонслужби, у Шегинях була черга на 176 автівок.

Також близько 10:15 год., за словами Катерини Рибій, "човники" перекрили рух пунктом пропуску "Рава-Руська".

Як розповіла Варіантам вчора очільниця "Асоціації платників податків України у Львівській області" Лілія Долінська, внесені зміни до Митного кодексу скоротили кількість нелегальних товарів, ввезених з-за кордону так званими "човниками", а також зменшили черги на кордоні з Польщею. 

Зазначимо, вперше "човники" перекрили пункт пропуску Рава-Руська–Гребенне 4 січня.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. 

При більш частому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.