Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Середа, 10 січня 2018, 17:00

Максимальний штраф за несортоване сміття в Україні становить 1700 грн

львівське сміття

У законодавстві штрафи передбачені як для підприємств, які вивозять на полігони несортоване сміття, так і для громадян.

Про це йдеться на сайті Держекоінспекції у Львівській області.

Згідно з законом "Про відходи" з 1 січня в Україні сортування сміття стало обов'язковим. Відтак за несортовані відходи передбачена адміністративна відповідальність.

"Відповідно до ст. 82 КУпАП – порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн", – йдеться у повідомленні.

Як пояснював Варіантам директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, адмінвідповідальність нестимуть  безпосередньо комунальні підприємства, які складуватимуть на території львівських полігонів несортовані відходи.

Також він зазначив, що контроль за дотриманням сортування сміття на території Львівщини має здійснювати Держекоінспекція області, проводячи планові перевірки. Однак їх незабаром можуть заборонити.

Нагадаємо, раніше Львівська ОДА планувала перевести всіх мешканців області на сортування сміття до 2020 року. Втім тепер це зробити хочуть до кінця 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.